Restaurant Café Svatého Václava se nachází v centru Prahy, v horní části Václavského náměstí. Restaurace je nazvána podle Svatého Václava 907 - 935, českého knížete, který je považován za hlavního patrona české země. V dobovém interiéru je 200 míst a dva bary. Od dubna do září je před restaurací umístěna zahrádka s kapacitou 80 míst. Restaurace je plně klimatizována a má rozdělené sekce pro kuřáky a nekuřáky. Chloubou restaurace je především česká kuchyně s jídly připravovanými podle originálních staročeských receptur. Ze širokého jídelníčku si vybere ale i milovník mezinárodní kuchyně. Protože jsme v Čechách čepujeme plzeňské pivo (světlé i černé) a rozléváme moravská vína. Každé úterý a čtvrtek hraje vynikající čtyřčlenná jazzová skupina No problem. Od svého otevření v červenci roku 2000 si restaurace vybudovala početnou českou i zahraniční klientelu. Pro naše hosty máme připraven věrnostní program, který zahrnuje i další restaurace naší společnosti.

Kníže Svatý Václav (907 – 935)

Svatý Václav je symbolem české státnosti, patronem české země a naší restaurace. Kníže Václav byl na svou dobu neobvykle vzdělaným a zbožným panovníkem. Byl zavražděn bratrem Boleslavem u vrat kostela ve Staré Boleslavi. Jeho ostatky jsou uchovány v chrámu Svatého Víta na Pražském hradě. Po své smrti začal být Václav uctíván pro svou zbožnost a posmrtné zázraky jako svatý. V dnešní době je na počest Svatého Václava vysvěceno mnoho kostelů a pojmenováno mnoho ulic a náměstí v českých městech. Nejznámějším místem v českých dějinách je pak Václavské náměstí, v jehož horní části stojí jezdecká socha Svatého Václava. Den Václavova úmrtí – 28. září je v České republice slaven jako státní svátek. Z výše uvedených důvodů byla naše restaurace, sídlící na Václavském náměstí, na dohled od Václavovy sochy, pojmenována Restaurant – Café Svatého Václava. Svoji vnitřní výzdobou i důrazem na tradiční česká jídla a českou pohostinnost se tak snažíme vzdát hold jednomu z nejvýznamnějších panovníků v celých dějinách českého národa.

  • Svatováclavské pohoštění(3 000 g - vepřové uzené koleno,kachna, kuře, bílé klobásky, uzenévepřové maso, vepřová plec, slanina,variace knedlíků, zelí)

    Svatováclavské pohoštění
    (3 000 g - vepřové uzené koleno,kachna, kuře, bílé klobásky, uzenévepřové maso, vepřová plec, slanina,variace knedlíků, zelí)

    tradiční česká jídla
  • Uzené koleno pečené(1 300 g uzené pečené koleno, pivo,divoké koření, hořčice, křen)

    Uzené koleno pečené
    (1 300 g uzené pečené koleno, pivo,divoké koření, hořčice, křen)

    tradiční česká jídla
  • 1
  • 2
  • 3
  • Svatováclavské pohoštění(3 000 g - vepřové uzené koleno,kachna, kuře, bílé klobásky, uzenévepřové maso, vepřová plec, slanina,variace knedlíků, zelí)

    Svatováclavské pohoštění
    (3 000 g - vepřové uzené koleno,kachna, kuře, bílé klobásky, uzenévepřové maso, vepřová plec, slanina,variace knedlíků, zelí)

    tradiční česká jídla
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6